
9月中旬、ニラの花が一斉に開花。
In mid-September, the garlic chive flowers all burst into bloom at once.
九月中旬,韭菜花一齊盛開。

よさそうなところを摘み、天ぷらに。
I picked the parts that looked just right and made tempura.
把看起來正好的部分摘下來,做成天婦羅。

揚げたてを塩で。カリカリ食感とニラの風味が後を引きます😋
《注意》食用のニラに似た植物として、ハナニラやスイセンがあります。これらは有毒成分を含み、食用に適しません。摂取すると中毒の恐れがありますのでご注意ください。
I ate them freshly fried with just a sprinkle of salt. The crisp crunch and the garlic-chive aroma keep you reaching for more 😋
Note: Some plants resemble edible nira (garlic chives), such as hananira (spring starflower, Ipheion uniflorum) and suisen (daffodils, Narcissus spp.). They contain toxic compounds and are not safe to eat. Ingestion may cause poisoning, so please take care.
剛起鍋就撒點鹽吃。酥脆的口感與韭菜的香氣,讓人一口接一口😋
注意: 有些外觀與可食用韭菜相似的植物,如花韭(春之星花/星花韭,Ipheion uniflorum)與水仙(Narcissus 屬),含有毒成分,不可食用。誤食可能導致中毒,請務必留意。
Instagram投稿日:2025-09-25

コメントを残す